Live-streaming til din virksomhed

Med live streaming har du mulighed for at interagere med en stor målgruppe – netop i det øjeblik du streamer. Streaming bliver mere og mere populært, og særligt efter corona-krisen er det blevet aktuelt for rigtig mange virksomheder. Dette vil vi kigge nærmere på i denne blog og give et overblik over, hvilke muligheder du har.

I dag kan man efterhånden live streame på næsten alle platforme. Det kan både tilgås via Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn eller TikTok. Hertil er der forskellige muligheder på kanalerne. På nær LinkedIn er fællestrækkene ved kanalerne, at du nemt kan livestreame fra din telefon ved blot et tryk på en knap.

Hvad kan du som virksomhed bruge livestreaming til?

Livestreaming kan være nyttigt for dig, fordi det er en anden måde at interagere med dit publikum på. En video kan til dels karakteriseres som envejskommunikation. Du kan selvfølgelig svare på kommentarer, men hvis du laver livestreaming, har du mulighed for at svare på spørgsmål med det samme i videoen. Live streaming kan fungere rigtig godt, hvis du eksempelvis skal lancere et nyt produkt. Hvis kunderne har spørgsmål, kan de få svar med det samme.

Live streaming af events er også blevet populært – særligt efter mange arrangører måtte aflyse events på stribe efter corona-udbruddet. Her har vi både set gode eksempler på live streamede koncerter, konferencer, øl-smagninger og meget andet.

En væsentlig udfordring ved livestreaming er at holde tempoet oppe, fordi man, modsat videoer, ikke har mulighed for at klippet det skarpt. Med videoer kan man klippe pauser ud, men når du er på direkte, skal du selv holde energien højt. Husk derfor at have godt styr på, hvad du vil formidle og hvordan, så du ikke skal lede for længe efter ordene.

Der er forskellige måder, du kan livestreame på:

  1. Livestream via din telefon: Det kan være ganske nemt at live streame fra din telefon. Her har du basalt set ikke brug for andet end din telefon. Lyden er dog særligt vigtig under live streaming, og derfor bør du overveje at bruge en anden mikrofon, end den der sidder i din telefon. Mikrofonen på telefonen er oftest ikke særligt god, så det er værd at investere i en ekstern mikrofon. Selv en billig mikrofon kan gøre en verden til forskel.

 

  1. Livestream med professionelt udstyr: Med professionelt udstyr er der nogle helt andre muligheder, som kan gøre din livestreaming væsentligt flottere og interessant at kigge på. Her kan der f.eks. skiftes mellem flere kameraer og indsættes grafik, jingler eller andet, som man kender det fra et TV-program. Det kræver dog et væsentligt større set-up end hvad der kræves med en telefon.

Hvor lang tid tager det at forberede live-streaming?

Hvis du blot bruger din telefon, så tager det ikke lang tid. Du skal dog sikre dig at du har en stærk internetforbindelse, at du har strøm nok på batteriet og at din setting er pæn og velbelyst.

Hvis der streames med et større setup, så tager det lidt længere tid. Vi begynder typisk opsætningen som minimum to timer før start.

 

Kan man livestreame udenfor?

Man kan sagtens livestreame udenfor. Nogle af de faktorer, der skal være styr på, når man livestreamer udenfor er, om man har strøm nok på batterierne og har en solid internetforbindelse.

 

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Hvis du ønsker at have en live stream, der ser ud af lidt mere end hvad en telefon tillader, så kan vi tilbyde fuld produktion af live streamingen og hjælpe til med, hvordan livestreaming kan bruges bedst hos din virksomhed. Vi tilbyder også gerne en uforpligtende snak, hvor vi kan se på de forskellige muligheder I har – alt fra livestreaming, fotografering til videoer.

Skriv et svar